Het NFF: paraderen over de rode loper

Ik mocht op zondagavond 29 september een bezoekje brengen aan het NFF voor mijn gloednieuwe baan bij het bekendste geel-blauwe merk. Nee, ik bedoel niet de Zweedse meubelgigant, maar het vervoermiddel waar iedereen iets over te zeggen heeft. De documentaire ‘Missie NS’ ging namelijk in première op het filmfestival. Nu moet ik bekennen dat ik niet per se graag in de spotlights sta en ook bewust de keuze heb gemaakt om te bloggen in plaats van te vloggen. Maar als je een uitnodiging krijgt om over een rode loper te lopen, dan doe je dat.

En dus waggelde ik in mijn zwarte jumpsuit en rode hakken de rode loper op. Na wat verplichte foto’s en een rood wijntje om de enkelpijn niet te voelen, mochten we de zaal in. Een zaal voor de helft gevuld met NS’ers; de andere helft echte filmliefhebbers. En die werden niet teleurgesteld.

In een kort uur werd ons een inkijkje in het hectische, dagelijkse werkleven bij NS voorgeschoteld. Hoe de conducteurs worden opgeleid om met lastige reizigers om te gaan, hoe de schoonmakers de juiste houding wordt aangeleerd waarmee ze de trein moeten binnenlopen en hoe de Raad van Bestuur omgaat met een heftige crisissituatie. Na de film had je als kijker niet alleen een hele hoop over NS geleerd, maar ook over hoe onze maatschappij functioneert.

Maar laat ik eerlijk zijn: het leukste is toch je eigen one-minute-of-fame. Naar de film gaan heeft altijd iets magisch, laat staan als je de hele rataplan van het filmfestival mag meemaken. En de hakken? Die trek ik de komende vijf jaar niet meer aan. 

De documentaire ‘Missie NS’ ging op 29 september in première en is daarna vertoond in Utrechtse bioscopen en op station Utrecht Centraal. Nu is het wachten op de volgende editie van het NFF in 2020. Volg het festival ondertussen op de website of de socials.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s