3 x taartjes eten in Utrecht

Hoera! Gisteren mocht ik 25 kaarsjes uitblazen. Als kind werd ik op mijn verjaardag altijd verrast met een verjaardagsliedje uit de valse ochtendkeeltjes van mijn ouders, mocht ik smullen van een eierkoek met hagelslag op bed en maakte ik meteen mijn eerste cadeautjes open. Gisteren werd ik wakker door de irritante tonen van mijn wekker, maakte ik zelf een kom kwark met muesli klaar en schreef ik een communicatieplan in een kantoortuin. Times are changing. Wat niet is veranderd? Op mijn verjaardag eet ik nog steeds een dik, moddervet stuk taart.

Hoe oud je ook wordt; bij een verjaardag hoort taart en taart maak ik het liefst zelf. Dit weekend dook ik de keuken in en stond op zondagavond de koelkast vol door een goed gelukte boston cream pie en witte chocolade cheesecake (recepten uit ‘500 taarten & cakes‘). Dat ging vroeger wel anders. Ik wil geen getal noemen van de hoeveelheid keren dat er een cheesecake in de grijze bak is beland. Toch bleef ik het keer op keer proberen. Bakken heeft voor mij iets romantisch, iets knus en iets huiselijks. Denk jij nu: waar heeft die meid het over? Dan is bakken misschien niet aan jou besteed. Gelukkig is Utrecht rijk aan leuke lunchplekken/koffietentjes/restaurants met hele lekkere taartjes. En dit is mijn top 3!

3. Cornelis

Je vindt dit kleine, maar fijne plekje op een hoek in de Maliestraat middenin Wittevrouwen. Een rustig straatje in een woonwijk, maar vergis je niet: bij Cornelis is het druk (in ieder geval op de zondagmiddag dat ik er was). Je kunt er lekker zitten op comfortabele fauteuils, aan een leestafel of pak een tafel voor twee achterin. Ik lunchte samen met een vriendinnetje een tuna melt, maar toen we de taartjes in de vitrine zagen liggen zijn we gezwicht. Tot aan de misselijkheid toe hebben we gesmikkeld van een stukje carrot cake en een heerlijke citroen-meringue taart (de beste die ik in mijn 25-jarige leventje geproefd heb!). Loop voordat je weggaat ook even langs de stellingen vol leuke cadeautjes en hebbedingetjes voor in de keuken.

Fun fact: op de website van Cornelis lees ik dat je zelfs boven dit knusse café kan logeren. Hoe leuk?

2. K.E.E.K.

K.E.E.K. vind je op twee plekken in Utrecht. Aan de Twijnstraat zit de lunchroom; aan de Oudegracht de bakkerij en winkel. Vorige week schoof ik voor het eerst aan in de bakkerij en winkel. Daar staan in totaal vier tafeltjes, wat het een fijn en rustig plekje maakt. Je krijgt meteen trek door de heerlijke geuren die zich door de winkel verspreiden. En dus moesten mijn vriend en ik wel een stukje taart nemen als toetje na de lunch. We deelden de chocoladetaart met een roze roomlaagje en na één hap proef je dat het vers, huisgemaakt en met liefde bereid is. Na een paar keer knipperen was ons stukje dan ook alweer op. Ook als je geen zoetekauw bent, is K.E.E.K. een goede optie: je hebt er heerlijke quiches, sandwiches en gezonde sapjes.

Tip: K.E.E.K. is laptopvrij. Niet handig dus als je wilt werken (of bloggen..).

1. Karibu Café

Met stip op één staat toch wel Karibu Café. Ik ontdekte dit plekje vorig jaar door hele leuke foto’s op Instagram (neem een kijkje!). Karibu betekent ‘Welkom’ in het Swahili en deze Afrikaanse twist voel je meteen door de gekleurde poefen, de vrolijke liedjes, de ontelbare planten en de relaxte vibe die er hangt. Bij de ingang van het café staan alle zoetigheden voor je neus uitgestald. En probeer je dan maar eens te beheersen. Bij mijn laatste bezoekje bestelde ik een kaneelbol en een plakje bananenbrood: allebei even lekker. Ik voel me hier altijd heerlijk thuis. En anders zorgt de gastvrije bediening daar wel voor.

Tip: Karibu doet meer dan alleen heerlijk eten en drinken serveren en organiseert ook pop-up diners en Mediation Mondays.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s